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NMS SPECIFICATIONS 

Revise: Section 26 24 17 

Revise: Section 22 00 15 

Revise:  Section 26 05 31.02 

APPROVED EQUALS 
Drawing 1-0149F-E0006-001-00 
 

 Cable C-F70-1: 5kV Copper TECK cables are permitted as an alternative.  
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479-2024 ADDENDUM 03  

JESSIE FLOOD PUMPING STATION (FPS) 2024 
UPGRADES  

 ISSUED: July 25, 2024  
BY: Mark Baker, P.Eng.  

URGENT 
PLEASE FORWARD THIS DOCUMENT TO 
WHOEVER IS IN POSSESSION OF THE 
BID/PROPOSAL 
 

TELEPHONE NO.  204-688-3805 
 
THIS ADDENDUM SHALL BE INCORPORATED 
INTO THE BID/PROPOSAL AND SHALL FORM 
A PART OF THE CONTRACT DOCUMENTS 
Template Version: Add 2024-02-01 

 

 
Please note the following and attached changes, corrections, additions, deletions, information and/or instructions 
in connection with the Bid/Proposal, and be governed accordingly.  Failure to acknowledge receipt of this 
Addendum in Paragraph 10 of Form A: Bid/Proposal may render your Bid/Proposal non-responsive. 
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QUESTIONS AND ANSWERS 

Q1: What is the serial no of existing GWF Q-Eye PSC Transmitter (Tag FIT-S651/VITS651) under drawing 1-
0149F-A0047-001-00? 

A1:  

 Q2: Is the sensor for FIT-S651/VIT-S651 planned to be replaced as well as the transmitter? 

 A2:  The sensors are not planned to be replaced at this time. Only the transmitter is planned to be replaced 
with an identical model that allows a 24VDC supply. 

Q3: There are no specifications for the new CDP-F70. The only stipulations are a lockable 3R rated 
enclosure with the 2 specified breakers and lugs for the MCC feeder. So we don’t require Cu bus or 
SPD? or minimum number of spaces for future breakers? What is the kaic rating to be? 

 A3: See amended Section 26 24 17. SPD is not required at the CDP. 

Q4:  There are no specifications or amperage on the 5kV fuses within SGR-F70, please supply. 

 A4:  See amended Section 26 05 31.02. 

Q5: Where is the Lighting Control Junction Box JBA-L73 located and how does the CR04 control the 
lighting? Detail 3 on E0014-001-00 

A5: The lighting panel (JBA-F74) is shown on drawing E0009-001 on the south wall near the station entrance, 
detail 3 is incorrectly labeled, this is included in JBA-F74. To be corrected in RFC drawing set. 

CR04 in detail 3 is incorrectly labelled, this should be the CR02 coil. Intent is to have the CR02 relay coil 
supplied by CCT. 4, holding the contact closed. When power is lost to the circuit the contact will open and 
activate the emergency lighting in detail 2. To be corrected in RFC drawing set. 

Q6: On dwg E0014-001-00 detail 2 indicates an open contact from CR02 ahead of the emergency lighting 
battery pack. How is this going to work? Where is CR02 located? The station lights have to be off to test 
the emergency lights?   

A6:  Intent is to have the CR02 relay coil supplied by CCT. 4 (see above), holding the contact closed. When 
power is lost to the circuit the contact will open and activate the emergency lighting. The intent with the 
test switch is to be normally closed and open on test condition to simulate a power loss. 
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Q7: Dwg E0006-001-00 (SLD) shows the three pump controllers as soft starters. Aren’t these supposed to be 
VFD’s? Is the city supplied MCC coming this way and we supply the VFD’s to change them out? Is this 
why there’s a specification on VFD’s? (26 29 23) 

A7:  The flood pumps will be on Soft Starters in the MCC, see the motor control diagrams. Only the 
standalone cooling fan in the station will be on VFD control. The three soft starters and single VFD will 
be included in the MCC. 

Q8: Can the substantial date be pushed out as the North American made liquid filled transformers typically 
has a delivery date on more than a year from shop drawing approvals? Same will apply for the CDP. 
Could we use a dry type transformer if they have a better delivery? We still will have an issue with the 
CDP though. 

A8:  At this time, we will not be adjusting the Substantial and Total Performance dates.  

Q9: The SLD (E0006-001-00) indicates the 5kV feeder C-F70-1 between the switchgear and the transformer 
as a RWU wire. 5kV is not available in RWU. Something similar in 5kV would be an EPR type of cable. 
Would this be acceptable? Is this cable to be shielded? Please supply a spec on what you require. 

A9: TECK is approved as an alternate as per the previous addendum, include 5kV variants in the acceptable 
alternatives. Other alternates can be considered at the shop drawing review stage with a submittal so 
long as performance and application requirements are met. 

 

 


